2014. május 1., csütörtök

Sonkás nyársak majálisra

Szép, napsütéses idő van, lehet menni majálisozni! Legalábbis innen az ablakból ilyennek tűnik az idő mindazonáltal, hogy a meteorológusok esőt jeleztek a mai napra. De akár eső is lehet még délutánra, s ez senkit ne tántorítson el a természetjárástól, hiszen a májusi eső aranyat ér és biztos lesz annyi napsütés, ami alatt meg lehet sütni Rita pompás sonkás nyársát. Ezt amellett, hogy nagyon finom, azért is ajánljuk, mert sokan a majálist csak flekkennel és miccsel tudják elképzelni, holott van élet ezeken túl is.

Elkészítési idő: 45 perc. A nyári, hétvégi kirándulásainkon a flekken, sült szalonna mellé egy kis nyárson sült is dukál. Biztos sikert aratunk vele vendégeink körében. 

8 db gomba, 1 kígyóuborka, 1 kaliforniai paprika, 1 nagyfej hagyma, 1 szál füstölt kolbász, 15 dkg szalonna, 25 dkg sonka; sasliknyárs, a tűzdeléshez. 

1. A zöldségeket megtisztítjuk, a gombát félbe, a hagymát, paprikát cikkekre, az uborkát ujjnyi szeletekre vágjuk. A sonkát és szalonnát vékony, apró szeletekre vágjuk. 
2. A sasliknyársra feltűzdeljük a hozzávalókat, tetszés szerint olyan sorrendben, hogy a húsfélét mindig zöldség kövesse. 
3. Parázson többször megforgatva készre sütjük, figyelve arra, hogy a zöldségek ne égjenek meg. 

Jó tudni! 
• Nyársat bármilyen húsból készíthetünk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: