2013. augusztus 18., vasárnap

Málnaszörp

Az nem vitás, hogy a legfinomabb szörp málnából készül! A J. Ildikó szörpje pedig méltán megérdemli a kiváló jelzőt, ráadásul elkészítése sem bonyolult.

Elkészítési idő: 1,5 óra. Nincs az a kereskedelemben kapható üdítőital, ami versenyezhetne a zamatos málnaszörppel. Ásványvízzel vagy szódavízzel hígítva fogyasszuk, de hideg téli napokon a forró teát is ízesíthetjük vele.

2 l málna, 7,5 dl víz, 1 citrom leve, kevés szalicil, cukor szükség szerint.

1. A málnát megpucoljuk, összezúzzuk, rátöltünk 2,5 deci vizet és ráfacsarjuk egy citrom levét. Letakarva egy napig állni hagyjuk.
2. Másnap a zúzott málnát gézbe tesszük, és kifacsarjuk a levét.
3. A málnaléhez még hozzáadunk 5 deci vizet, majd megmérjük a lé mennyiségét, és minden liter léhez egy kiló cukrot teszünk.
4. Addig kavarjuk a málnalevet, amíg a cukor elolvad.
5. Ekkor kevés szalicilt szórunk bele, és összekavarjuk.
6. Üvegekbe töltjük és lekötve tesszük a kamrába.

Jó tudni! 
• A szalicilt nem muszáj belekvarani a málnalébe, elég, ha az üvegbe töltött szörp tetejére teszünk keveset, amit használat előtt leveszünk róla.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Szeretem én a barack, ribizli, bodza szörpöket is, de a málna viszi a prímet!!!! Szinte ugyanígy készítem :)

Alíz írta...

Vicuska: az biztos, hogy a málna a király! Utána jöhet még a meggy, esetleg a feketeribizli, s a többit elegánsan átengedem bárkinek, aki szereti. :)))