2013. július 5., péntek

Csirkenyárs

Grillezzünk! Mert a grillezés jó és szórakoztató, mert grillezés közben jókat lehet beszélgetni, mert egy jó grillparti összehozza az embereket, mert a ropogó tűz mellett olyasmiket is meg lehet beszélni, amit máskor nem. Mi is megragadjuk az erre kínálkozó alkalmakat, az alábbi képen J. Ildikó grillez meglehetősen nagy társaságnak, ui. újságíró kollégáinkat vendégeltük meg Borzonton. 

Elkészítési idő: 30 perc. A csirkemell nem alkalmas a grillezésre, mert hamar kiszárad, de szalonnával és zöldségfélékkel felváltva nyársra tűzve zamatos csemege lehet.

50 dkg csirkemell, só, bors, rozmaring, 2-3 kanál olaj; illetve 1 húsos zöldpaprika, 1-2 piros kápiapaprika, 2 nagy fej fehérhagyma, 1-2 vargánya vagy más gomba, 10-15 dkg füstölt szalonna, 10-15 dkg füstölt házikolbász. 

1. A csirkemellet félujjnyi vastag, 2 x 2 centis szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk rozmaringgal, lelocsoljuk olajjal, összeforgatjuk, és legalább 12 órát hűtőben érleljük.
2. A szalonnát a húshoz hasonló méretű szeletekre vágjuk, a kolbászt félujjnyi vastag karikára vágjuk.
3. A zöldségeket megpucoljuk, a paprikát 2 x 2 centis szeletekre vágjuk, a hagymát karikára szeleteljük. A vargányát megpucoljuk, a tönkjét karikára, a kalapját a húshoz hasonló méretűre daraboljuk.
4. Az előkészített hozzávalókat tetszés szerint – a húsféléket felváltva a zöldségfélékkel – nyársra tűzzük úgy, hogy a két végére hús kerüljön.
5. Grillrácson vagy ízzó faszén fölött megsütjük, és friss zöldséggel tálaljuk.

Jó tudni! 
• Ha ízzó faszén fölött sütjük a csirkehúsos nyársat, fűzfaágból faragott vagy fémnyársra tűzzük a hozzávalókat. Ebben az esetben minden hozzávalót vágjunk nagyobb darabokra.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: