2013. július 2., kedd

Borjúnyárs grillrácson

Itt a kertipartik és grillezések ideje! Azonban nagyon nem mindegy, miből és hogyan grillezünk. Vidékünkön, ha grillezésről van szó, mindenki a flekkenre és a miccsre gondol, holott lehet grillezni bármilyen húsfélét kezdve a haltól a marhahúsig. Az alábbiakban Alíz hozott egy pompás grillreceptet az arab konyhából inspirálódva, és azért tesszük közzé hét elején, ha netán valaki elkészítené hét végén legyen ideje a hús pácolására. Mert a jó grillezett hús titka a pácolásban rejlik.

Elkészítési idő: 30 perc. A vidékünkön kevésbé ismert grillezett borjúcomb az arab konyha remeke. Érdemes viszont kipróbálni, mert páratlan ízélményt nyújt.

50 dkg borjúcomb, só, bors, majoránna, 2-3 kanál olívaolaj; illetve 1 húsos zöldpaprika, 1-2 piros kápiapaprika, 2 nagy fej fehérhagyma. 

1. A borjúcombot kb. 2 x 2 centiméteres kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, meglocsoljuk olívaolajjal, összeforgatjuk, és legalább 48 órát hűtőben érleljük.
2. Ezután a paprikákat és hagymát megpucoljuk, hasonló méretű kockára vágjuk, és a hússal felváltva nyársra tűzzük.
3. Grillrácson minden oldalán pirosra, ropogósra sütjük.
4. Egyszerű párolt rizzsel és petrezselyemzöldes hagymával a nyársról lehúzva tálaljuk.

Jó tudni! 
• Csak a fiatal borjú húsa alkalmas a grillezésre, ezért vásárláskor körültekintően válasszuk ki az erre szánt húst.
• A fiatal borjú húsa világos, rózsaszínes árnyalatú.
• A petrezselyemzöldes hagymához a petrezselyemzöld leveleit leszedjük, és összekeverjük nagyobb kockára vágott hagymával. Fűszerezni nem szükséges, de ha netán mégis igényelnénk, mindössze enyhén sózzuk és kevés olívaolajjal öntsük le.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: