2014. június 26., csütörtök

Rebarbarakompót

Méltatlanul mellőzött zöldségünk a rebarbara, aminek vastag, húsos, savanykás ízű szára kiváló alapanyaga lehet süteményeinknek, desszertjeinknek. K. Réka utóbb kompótot készített belőle, próbálják ki önök is! 

Elkészítési idő: 20-30 perc. Különleges, savanykás kompót, főleg lázas betegeknek üdítő csemege. 

18-20 db arasznyi rebarbaraszár, 24 evőkanál cukor, 9 dl víz, 8-10 szem szegfűszeg, 2 fahéjrúd, 1 citrom leve, szalicil. 

1. Az arasznyi rebarbaraszárakat megmossuk, meghámozzuk, 1-2 cm hosszú darabkákra vágjuk és citromlével meglocsoljuk. 
2. A rebarbarát hideg vízben a cukorral, fahéjjal és a szegfűszeggel főni tesszük. Öt percig főzzük, majd óvatosan üvegekbe töltjük, pici szalicilt szórunk az üvegek tetejére, lekötjük, és száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: