2013. november 29., péntek

Milka-szelet

Különleges és finom J. Ildikó süteménye, amit bármilyen ünnepi alkalomra ajánlunk. Ráadásul elkészítése sem bonyolult, csupán egy kis odafigyelést igényel. Asztalra tehetjük a közelgő jeles névnapok köszöntésére tervezett ünnepi alkalmakkor, de arra is tehetünk egy próbát, milyen lenne karácsonyra vagy szilveszterre.

Elkészítési idő: 1 óra. Díszes ünnepi sütemény, amit egyaránt asztalra tehetünk karácsonykor vagy szilveszterkor. 

Alaptészta: 6 tojás, 10 dkg cukor, 25 dkg darált dió, 3 evőkanál liszt, 3 evőkanál olaj, 1 sütőpor. 
Krém: 3 dl tejszín, 45 dkg csokoládé; illetve 5-6 banán. 

1. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját 10 deka cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a darált diót, a lisztet, a sütőport és az olajat, majd a tojáshabbal összekavarjuk, és tűpróbáig sütjük. 
2. A banánokat hosszában elvágjuk és a kihűlt tészta tetejére rakjuk. 
3. A krémhez a tejszínbe beletesszük a csokoládét, és addig melegítjük folytonosan kavargatva, amíg a csoki teljesen felolvad. Ezután visszahűtjük, és rákenjük a banánok tetejére. 
4. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy a krém megkössön, majd ezután szeleteljük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: