2013. november 15., péntek

Székely Konyha - Novemberi lapszemle

Azok megnyugtatására, akik hiányoltak a héten, jelezzük: nem tűntünk el, csupán megszerkesztettük a Székely Konyha novemberi lapszámát. Nem is akármilyen recepteket közlünk, hiszen sok olyan főételt gyűjtöttünk össze ebben a lapszámban, aminek alapanyaga nem csirkehús. Mellesleg Jánossy Alíz felelős szerkesztő vezércikke is arról szól: Ne csak csirkét együnk! Szót ejtenénk még elöljáróban a címlapon látható fiatalemberről: ő Lung László Zsolt színművész, akinél Orosz Anna kolléganőnk járt vendégségben.
Az Aktuális rovatunkban Burján Rita és Molnár Réka ajánl két nagyszerű ebédötletet: a képen látható natúr csirkemell céklás krumplipürével főétel receptje mellett, megtudhatják, hogy készíti M. Réka a káposztás frankfurti levest és a fokhagymás sült káposztát, illetve Rita a gyors csirkelevest.
Palacsintavariációkat kínál a Gyors és könnyű rovatunkban Köllő Réka. A képen látható rózsadzsemes palacsinta mellett, elárulja azt is, hogy készül a málnás és áfonyás palacsinta, a diós palacsinta vaníliaöntettel és áfonyafagylalttal, sőt, megosztja a palacsinta alaprecepjét is.
A Novemberi ajánlatunk című rovatban Alíz Liba- és nyúllakomát rendezett: a töltött nyúlborda vörösáfonyaszósszal, a nyúlgerinc vadasmártásban és a ludas kása készítésének rejtelmeit osztja meg az olvasókkal.
A Vendégségben rovatunkban Orosz Anna ír arról, hogyan viccelte meg barátait a címlapon látható Lung László Zsolt a húsmentes töltött káposztával. Ám, mivel annyira jóra sikeredett, a színművész receptjét közlésre méltónak találtuk. Még a fotón sem látszik, hogy nincs hús benne!
Simonfi Ildikó és Jánossy Alíz a Nagyanyáink konyhája rovatban szintén ebédöltettel hozakodott elő, a képen látható tárkonyos pityókaleves receptje mellett a tojásleves és a borjúpaprikás két változatát kínálják.
A Desszert rovatban szintén Simonfi Ildikó ajánl kétféle változatot az almássüteményre, így az almáspite és a képen látható almás rétes receptjét ismerhetik meg az olvasók.
A vegetáriánusokról sem feledkeztünk meg, nekik Köllő Réka ajánl pompás ételeket, így a képen látható zabpelyhes ropi mellett a borókabogyós gombaragut és a szílvaízes püspökkenyeret.

A Székely Konyha legfrissebb novemberi lapszáma kedden jelenik meg. Keressék az újságárusoknál!

Jó olvasást, majd jó főzést!

Nincsenek megjegyzések: