2013. november 26., kedd

Birsalmaleves

A gyümölcslevesek előnye, hogy hamar elkészülnek, nagyon finomak és melegen vagy hidegen egyaránt fogyaszthatóak. Birsalma szezonban mi másból is készülhetne gyümölcsleves, mint birsalmából. K. Réka leírását követve nagyon finom birsalmalevest készíthetünk.

Elkészítési idő: 40 perc. Könnyű, aromás leves, amit ha mézzel készítünk, a fogyókúrázók is fogyaszthatják. 

1 kg birsalma, méz vagy cukor, citromlé, só, fahéj, szegfűszeg. 
Habarás: 2 evőkanál tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 tojássárgája. 

1. A birsalmákat meghámozzuk, magházukat kivesszük vékony cikkekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg. Enyhén sós vízben puhára főzzük, közben mézzel vagy cukorral ízlés szerint édesítjük, fahéjjal, szegfűszeggel ízesítjük. 
2. Elkészítjük a habarást: a lisztet a tejföllel és a tojássárgájával csomómentesre kavarjuk, majd besűrítjük vele a levest. 
3. Melegen vagy hidegen egyaránt fogyasztható.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: