2013. október 9., szerda

Rakott padlizsán görögösen

Amíg még van friss zöldség, érdemes kihasználni a lehetőséget és olyan ételeket fogyasztani, amik ebből készülnek. Rita rakott padlizsánja ilyen.

Elkészítési idő: 40 perc. A kellemesen fűszerezett görög étel egyszerűen ellenállhatatlan, érdemes kipróbálni, amíg még van padlizsán.

1 kisebb padlizsán, 1 cukkini, 4-6 darab paradicsom, fokhagyma, olaj, só, bors. 

1. A padlizsánt és a cukkinit meghámozzuk, vékony karikára vágjuk, besózzuk, fél óra múlva tiszta konyharuhán leitatjuk a szeleteket, és forró olajban kisütjük.
2. A fokhagymát finomra zúzzuk, 4-5 evőkanálnyi olajjal elkeverjük.
3. A paradicsomot félbevágjuk és vékony cikkekre szeleteljük.
4. A teljesen kihűlt padlizsánt és cukkinit tetszés szerint rétegeljük a paradicsommal egy kisebb mélytálban, majd meglocsoljuk a fokhagymás olajjal.

Jó tudni! 
 • Húsevőknek lehet sajtot, sonkát tenni a szeletek közé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: