2013. október 8., kedd

Csirkesült krumplipürével

Régi klasszikus és megunhatatlan. Mert nincs jobb a jól elkészített csirkesültnél, amihez adhatunk bármilyen köretet, de a krumplipüre az igazi. J. Ildikó csirkesültje épp ilyen. 

Elkészítési idő: 1 óra. A tyúkhúsleves mellé kiváló főétel a csirkesült krumplipürével, amit készíthetünk akár a levesben főtt tyúk húsából, akár konyhakész csirkecombból.

Csirkesült: 6 db alsó-felső csirkecomb, só, bors, olaj a sütéshez.
Krumplipüré: 1 kg burgonya, 5 dkg vaj, 2 dl tej.

1. A csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, sóval, borssal befűszerezzük, és addig pihentetjük, amíg a krumplipüréhez a burgonyát meghámozzuk.
2. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, nagyobb kockára vágjuk, majd enyhe sós vízben puhára főzzük.
3. Miután megfőtt, leszűrjük, megtörjük, majd a vajjal és a tejjel habosra kavarjuk.
4. Amíg a burgonya fő, a befűszerezett csirkecombokat bő olajban ropogósra sütjük.
5. A csirkesültet a tányérra halmozott krumplipüré mellé helyezve, pecsenyezsírral meglocsolva, friss káposztasalátával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: