2023. április 14., péntek

Színes rizibizi

 

Egyik kedvenc köretem a rizibizi, mert számos lehetőséget rejt magában, sokféleképpen variálható és egyaránt tálalható sültek, szaftos vagy mártásos húsokhoz. Ezt itt egy különleges enyhén ázsiai ízesítésű, pikáns csirkeszárnyak mellé tálaltam. 

Hozzávalók

1 sárgarépa, 2-3 evőkanál zöldborsó, 1 borospohár rizs, 2 borospohár víz, pici olaj, só. 

Elkészítése

1. A sárgarépát megpucoljuk, kockára vágjuk és az olajon a zöldborsóval együtt megdinszteljük. 
2. Hozzáadjuk a rizst, és addig pirítjuk együtt a zöldséggel, amíg üveges lesz. 
3. Hozzáadjuk a közben felforrósított vizet, sózzuk és folytonosan kavarva addig főzzük, amíg zubogva forr. 
4. Ekkor lefödjük, levesszük az edényt a tűzről, és egy nedves konyharuhát terítve a fedőre, hagyjuk, hogy a rizs felszívja a vizet. Kb. 15 perc alatt magában megfő a rizs. 

Jó tudni! 

• Ha rizst főzünk, mindig mérjük a mennyiséget: egy rész rizs két rész vízben fő éppen megfelelőre.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: