1 kötés hónapos retek, 1 kis kígyóuborka, 1 csokor fokhagymaszár, 1 kis fej saláta, koktélparadicsom ízlés szerint; az öntethez: 3 evőkanál olívaolaj, 1 kiskanál balzsamecet vagy 1-2 kiskanál citromlé és 1-2 csepp méz.
Elkészítése
1. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk.
2. A hónapos retket és az uborkát ízlés szerint vékonyra szeleteljük, a koktélparadicsomot félbevágjuk, a fokhagymaszárat finomra aprítjuk.
3. A felvágott zöldségeket egy salátástálban enyhén sózzuk, összeforgatjuk, és tálalásig félretesszük.
4. Az apróra tépkedett salátát közvetlenül a tálalás előtt adjuk a salátához.
5. Tálaláskor meglocsoljuk az öntettel.
Jó tudni!
• Ez a saláta tetszés szerint gazdagítható más friss leveleszöldséggel is: spenóttal, sóskával, madárbegysalátával.
• Nem muszáj előre elkészíteni az öntetet, az olívaolajat és a balzsamecetet külön is az asztalra tehetjük, hogy mindenki ízlése szerint ízesítse.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése