2015. november 9., hétfő

Székely Konyha - Novemberi lapszemle

Hamarosan, azaz egészen pontosan szerdán megjelenik a Székely Konyha legfrissebb, novemberi lapszáma. Amint a címlapon is jeleztük céklás, sütőtökös és birsalmás ételeket kínálunk ebben a lapszámban.
Többek közt az Aktuális rovatban ajánljuk ezt a finom sütőtökös csirkemájragut, de érdemes kipróbálni a sütőtökkrémlevest baconnel és sajttal is, illetve a hecsedlis karajt és az édes-savanyú csirkét birsalmával is.
A képen a sajtos céklacsókot láthatják, ami a Novemberi ajánlatunk rovatban jelent meg, de ugyanitt tudhatják meg, hogyan készítik az oroszok a borscsot, a litvánok a céklakrémlevest, de borjupörkölthöz is lehet céklát adni akár püré formájában is.
A múlt hónapban rengeteg eseményen vettünk részt, amikről be is számoltunk. Így többek közt zsűriztünk a csíkszépvízi káposztafesztiválon. 
Kamramustrát szerveztünk és zsűriztünk Gyergyószentmiklóson az Őszi Gazdanapi Sokadalomban.
Sepsiszentgyörgyön is ott voltunk a kolbászparádén és káposztafesztiválon.
A Nagyanyáink konyhája rovatban a lángos és a szalonnás krumplilepény receptjét osztottuk meg,
A képen látható guacamole receptjét a Gyors és könnyű rovatunkban keressék, de itt találják a sütőtökös körözött, a joghurtos tökmagkrém és a ricottakrém receptjét is.

A Desszert rovatunkban birsalmás recepteket tettünk közzé, így a képen látható sült birsalma receptjét illetve a birsalmás muffinét.
A Vegetáriánus rovatunkban található a képen látható mozarellás céklasaláta, de készítettünk birsalmás sütőtökkrémlevest is aszalt szilvával. 

Keressék és olvassák a Hargita Népe és a Székely Hírmondó mellékleteként megjelenő Székely Konyhát

Nincsenek megjegyzések: