2015. november 17., kedd

Birsalmaleves csirkehússal

Finom a birsalmaleves, de még jobb, ha egy kis hús is van benne - állítja Rita. Próbálják ki!

Elkészítési idő: 40 perc. A nagyon különleges, ízletes leves titka a birsalma és a csirkehús párosa.

2 csirkecomb vagy 1 csirkemell, 2 birsalma, 1 fej hagyma, tejföl, 2 evőkanál étkezési keményítő, citromlé, só, bors, cukor, majoránna. 

1. A csirkehúst megmossuk, felkockázzuk; a hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk; a birsalmákat meghámozzuk, magházukat kimetsszük és kockára vágjuk.
2. A csirkehúst a hagymával együtt enyhe sós vízben főni tesszük.
3. Ha felfőtt a csirke, leszedjük a leves habját és hozzátesszük az almát. Ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk és cukrot szórunk bele.
4. Kb. 20 perc alatt megfőzzük, majd étkezési keményítővel behabarjuk, és még néhány percet főzzük, amíg kellemesen krémes lesz.
5. Tejföllel és morzsolt majoránnával tálaljuk.

Jó tudni!
• Aki szereti, kevés pirospaprikát is tehet bele, így színe is lesz a levesnek.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: