2015. március 7., szombat

Pisztráng gombás mártással

A pisztráng nagyon ízletes hal és sokféleképpen elkészíthető. Rita ez alkalommal gombás mártással készítette - mennyei lett. 

Elkészítési idő: 1 óra. Pompás fogás, aminek különlegességét a hal és a gomba párosítása adja. 

4 db pisztráng, 40 dkg gomba, 4 evőkanál barna rizs, 1 nagy fej hagyma, 1 cikk fokhagyma, 1 dl fehérbor, só, bors, petrezselyemzöld. 

1. A pisztrángot alaposan megtisztítjuk, megmossuk, és szalvétára téve leitatjuk róla a vizet. Sózzuk, borsozzuk, és állni hagyjuk addig, amíg a köret elkészül. 
2. A fokhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a barna rizst, rövid ideig együtt kavargajuk, majd felöntjük egy liter forró vízzel, sózzuk, és fedő alatt alacsony lángon puhára főzzük. 
3. A hagymát meghámozzuk, csíkokra vágjuk, az olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a csíkokra vágott gombát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt puhára pároljuk. Felöntjük a borral, és még néhány percig együtt pároljuk. A tűzről levéve megszórjuk friss petrezselyemzölddel. 
4. A halat kukoricalisztbe mártjuk és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. 
5. A halat tányérra tesszük mellé halmozzuk a barna rizst és a gombát, majd tálaljuk. 

Jó tudni! 
• A pisztrángot süthetjük alufóliában, szénen vagy sütőben, mindegyik sütési forma más ízt ad a halnak.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: