2015. március 5., csütörtök

Halpástétom

Halból nagyon finom pástétom készíthető, ami kitűnő reggeli, vacsora vagy uzsonna lehet egy csésze forró teával. Erre a célra a legalkalmasabbak a zsíros halak, de K. Réka úgy véli egy kis vajjal fel lehet javítani a sovány halat is, ha nincs kéznél zsíros.

Elkészítési idő: 30 perc. Halpástétomot zsíros halból érdemes készíteni. A busa és a ponty zsíros halak, ezért kiváló halpástétom készül belőlük. 

30 dkg busa, 2-3 szelet kenyér, 0,5 dl tej, 1-2 kiskanál mustár, só, bors, 1 citrom leve. 

1. A halat enyhén sós vízben megpároljuk. Miután puhára főtt, kiszálkázzuk és a húsát egy tálba tesszük. 
2. A kenyérszeleteket beáztatjuk a tejbe, majd a hal közé morzsojuk. Hozzáadjuk a mustárt és a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd kézi mixerrel krémesre kavarjuk. 
3. Piritós kenyeret és olívabogyót tálalunk mellé. 

Jó tudni! 
• Ha a halnak nincs meg a kellő zsírossága, adjunk hozzá 7-8 dkg vajat!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: