2014. július 29., kedd

Rántott zsenge tök

Ízletes nyári finomság, aminek elkészítése nem időigényes, akár a munkás hétköznapokon is pillanatok alatt összedobható. Fogyaszthatjuk friss zöldséggel vagy salátával, de akár feltétként is felszolgálhatjuk főzelékek mellé.

Elkészítési idő: 30 perc. Ebédre vagy vacsorára egyaránt tálalhatjuk.

1 közepes méretű zsenge tök, só; illetve 2-3 tojás, bors, liszt, zsemlemorzsa. 

1. A tököt meghámozzuk, félujjnyi szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, és állni hagyjuk míg levet enged. 
2. A tojást csipetnyi sóval és borssal felverjük, egy-egy tálacskában előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát, majd a tököt előbb lisztbe, majd tojásba végül zsemlemorzsába forgatjuk. 
3. Az így előkészített tökszeleteket forró olajban aranybarnára sütjük. 

Jó tudni! 
• Hasonló módon készíthetünk rántott padlizsánt, cukkinit vagy rózsatököt is.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Verus írta...

Hm, gyerekkorom kedvence volt, ma is szívesen fogyasztom :)