2014. július 20., vasárnap

Ribizlihab

Javában érik a ribizli, mi ezt abból is érzékeljük, hogy egyre többen keresik a ribizlis receptjeinket. Így hát hoztunk még egyet, amolyan gyors vasárnapi desszertnek ajánljuk Rita egyszerű és nagyszerű ribizlihabját.

Elkészítési idő: 25 perc. Könnyű hagyományos desszert, amit akkor érdemes elkészíteni, amikor érik a pirosribizli. 

2 tojásfehérje, 20 dkg cukor, 20 dkg piros ribizli. 

1. A ribizlit megtisztítjuk, leszemezzük a száráról, megmossuk és szűrőben lecsepegtetjük. 
2. A tojásfehérjét félkeményre habosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, és 15 perig mixerrel a legmagasabb fordulaton keverjük. 
3. Hozzáadjuk a ribizlit, és még keverjük néhány percig. 
4. Egy órára hűtőszekrénybe tesszük. Ribizliszemekkel díszítjük. 

Jó tudni! 
• Hajdanán kézi habverővel készítették ezt a desszertet, a régi módszerrel ma is lehet próbálkozni, annál is inkább, mert a tojáshab térfogata lényegesen nagyobb lesz.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: