2021. január 4., hétfő

Vörösbabsaláta

 

Kitűnő vacsora, de köretként is megállja a helyét Alíz vörösbabsalátája. Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, ha van főtt vörösbabunk vagy ha konzervből készítjük. Hozzávalók

A salátához: 20 dkg vörösbab, kb. arasznyi póréhagyma vagy 1 fej vöröshagyma, só, bors, citromlé
A majonézhez: 1 nyers tojássárga, 1-1,5 dl olaj 

Elkészítése 

1. A vörösbabot előző este beáztatjuk, majd másnap enyhén sós vízben puhára főzzük. 
2. Ezalatt a tojássárgából elkészítjük a majonézt. 
3. A megfőtt babot leszűrjük, egy tálba tesszük és kihűtjük. 
4. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát vagy vöröshagymát sóval, borssal fűszerezzük, leöntjük a majonézzel, ízlés szerint citromlével savanyítjuk és összekavarjuk. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk. 

Jó tudni! 

• Elkészíthető vörösbabkonzervből is, illetve másfajta tarkababból is. 
• Tavasszal friss zöldhagymával is készíthetjük. 
• Ízlés szerint dúsíthatjuk kolbászkarikákkal, vagy sült hús maradékkal.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: