Kitűnő vacsora, de köretként is megállja a helyét Alíz vörösbabsalátája. Előnye, hogy nagyon gyorsan elkészíthető, ha van főtt vörösbabunk vagy ha konzervből készítjük. Hozzávalók
A salátához: 20 dkg vörösbab, kb. arasznyi póréhagyma vagy 1 fej vöröshagyma, só, bors, citromlé
A majonézhez: 1 nyers tojássárga, 1-1,5 dl olaj
Elkészítése
1. A vörösbabot előző este beáztatjuk, majd másnap enyhén sós vízben puhára főzzük.
2. Ezalatt a tojássárgából elkészítjük a majonézt.
3. A megfőtt babot leszűrjük, egy tálba tesszük és kihűtjük.
4. Hozzáadjuk az apróra vágott póréhagymát vagy vöröshagymát sóval, borssal fűszerezzük, leöntjük a majonézzel, ízlés szerint citromlével savanyítjuk és összekavarjuk. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.
Jó tudni!
• Elkészíthető vörösbabkonzervből is, illetve másfajta tarkababból is.
• Tavasszal friss zöldhagymával is készíthetjük.
• Ízlés szerint dúsíthatjuk kolbászkarikákkal, vagy sült hús maradékkal.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése