2016. május 19., csütörtök

Resztelt-pirított marhamáj

Kitűnő főételt ajánl Ildikó, amit akár vasárnapi ebédként vagy ünnepi alkalomra is felszolgálhatunk.

Elkészítési idő: 45 perc. Akár vasárnapi ebédként is tálalhatjuk ezt a nagyon finom főételt. 

Hozzávalók 

50 dkg marhamáj, 1 kanál zsír, 1 nagyfej hagyma, 1 paprika, 1 kiskanál fűszerpaprika, só, bors, morzsolt majoránna ízlés szerint. 

Elkészítése 

1. A májat átmossuk, lehártyázzuk, az ereket kivágjuk és apró csíkokra daraboljuk.
2. A hagymát szeletekre vágjuk, a forró zsírban megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a szeletelt paprikát is. 
3. A májat fűszer nélkül megpirítjuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymához. 
4. Fűszerezzük frissen őrölt borssal, majoránnával és fűszerpaprikával. 
5. 10-15 percet együtt főzzük, csak tálaláskor sózzuk. 
6. Petrezselymes krumpli, rizs vagy tarhonya illik hozzá, de tálalhatjuk sült krumplicsónakban is. 

Jó tudni! 

• Resztelt máj bármilyen májból készíthető. 
• A májat általában sütés után sózzuk, mert a sótól megkeményedik. Ez alól azonban kivétel a szárnyasok mája. 
• Majoránna helyett babérlevéllel is ízesíthetjük a resztelt májat.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: