2016. május 4., szerda

Borjúsült epres chutney-val

Különlegesen finom főétel, amit az eper tesz még ízletesebbé. K. Réka készítette.

Elkészítési idő: 1 óra. Pompás főétel, amit az epres chutney tesz még vonzóbbá. 

Hozzávalók 

A borjúsülthöz: 4 szelet borjúhátszín, só, bors, zsír. 
Az epres chutneyhoz: 3-4 sárgarépa, 2 evőkanál olívaolaj, 1 evőkanál cukor, 4 evőkanál házi készítésű ketchup, 8-10 szem eper, só, bors 

Elkészítése 

1. A hússzeleteket befűszerezzük és a felforrósított zsírban mindkét oldalán megsütjük.
2. A sárgarépát megtisztítjuk és apró lyukú reszelőn lereszeljük; az epret kockára vágjuk. 
3. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, hozzáadjuk a sárgarépát és a cukrot, majd addig kavarjuk, amíg a cukor kezd karamellizálódni. Beletesszük a ketchupot, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt megpároljuk. 
4. Hozzáadjuk az epret és még 1-2 percet főzzük. 
5. A borjúsültet a tányérra tesszük, melléhalmozzuk a chutney-t és friss eperrel díszítve tálaljuk. 

Jó tudni! 

• Házi ketchup helyett használhatunk paradicsompürét. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: