2016. január 9., szombat

Székely Konyha - Januári lapszemle


Még néhány nap és a Hargita Népe valamint a Székely Hírmondó olvasói máris kezükbe vehetik a Székely Konyha ezévi első lapszámát benne sok jó, idénynek megfelelő étellel. Mint a címlapon is láthatják, disznóvágásra voltunk hivatalosak Csíkszépvízre a Szakács családhoz, erről riportot is olvashatnak a lapban, de megismerhetik a ház asszonyának "titkos receptjeit" is.
Az Aktuális rovatunkban olvashatják Simonfi Ildikó kolléganőnk képen látható színes grízgaluskával készített orjalevesének a receptjét, de innen tudhatják meg, hogyan készíti Burján Rita a lenmagos rántott borjúszeletet; Molnár Réka a kolbászos babot burgonyagombóccal és Köllő Réka az aszaltszilvás zöldborsólevest.
A Januári ajánlat című rovatunkban Jánossy Alíz felelős szerkesztő kalandozott különféle népek konyhájában babból készülő ételek után kutatva. Így készítette el a képen látható sóletet a Zsanuária blogján található leírás alapján, illetve a chili con carnet és a babgulyást.
Mint már jeleztük, decemberben disznóvágásra voltunk hivatalosak Csíkszépvízre, Jánossy Alíz erről szóló riportját a Riport című rovatunkban olvashatják. Képünkön házigazdánkat, Szakács Magdolnát és barátnőjét Ágotát láthatják. 
A Szakács család "titkos receptjeit" a Nagyanyáink konyhája rovatunkban osztottuk meg, ahol kétféle kolbász, a májas és a véres receptjét olvashatják. 
A Desszert rovatunkban Köllő Réka osztotta meg kelt tésztából készült süteményeinek a receptjét, így a képen látható kolbászos kifliét, a rahátos- és sajtos kifliét, illetve a vörösáfonyás-sonkás tekercsét. 
A múlt év végén Vendégségben is jártunk, több helyen is, így többek közt a képen látható gyergyószentmiklósi Fogarasy Mihály Általános Iskola másodikosainál is, ahol közösen készítettünk egyszerű és egészséges édességeket.
A képen látható tejszínes brokkolit Burján Rita készítette a Vegetáriánus rovatunkba, Jánossy Alíz aszaltszilvalevest főzött, Köllő Réka pedig banános tejet készített. 

Keressék és olvassák a Székely Konyhát!

Nincsenek megjegyzések: