2016. január 21., csütörtök

Nyúltokány

A nyúlhús amellett, hogy nagyon egészséges, finom is. Az ételt Alíz készítette. 

Elkészítési idő: 45 perc. Ízletes tokány, amit diétázók is fogyaszthatnak, hiszen a nyúlhús nem tartalmaz zsiradékot és koleszerinszegény. 

Hozzávalók 

70-80 dkg csontos nyúlhús – bordás rész, első comb, nyakrész –, 3-4 nagyfej hagyma, só, bors, pirospaprika, 1-2 evőkanálnyi paradicsompüré, 1-2 babérlevél, kevés napraforgóolaj. 

Elkészítése 

1. A nyúlhúst feldaraboljuk, hártyáitól megtisztítjuk. A hagymát megpucoljuk és laskára vágjuk. 
2. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük kevés vízzel és még 15-20 percet pároljuk. Amikor a vizet elfőtte, hozzáadjuk a feldarabolt nyúlhúst, és időnként kevés vizet töltve alá, puhára főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, majd az utolsó negyedórában a paradicsompürét is. 
3. Krumplipürével, nokedlivel vagy kifőtt tésztával és savanyú uborkával tálaljuk. 

Jó tudni! 

• Ha nyáron készítünk nyúltokányt, tehetünk bele egy paprikát és 1-2 paradicsomot is.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: