2015. július 14., kedd

Székely Konyha - Júliusi lapszemle

Holnap jelenik meg a Székely Konyha legfrissebb, júliusi lapszáma rengeteg finom zöldséges étellel. Amikor a lapot szerkesztettük, akkor még nálunk, Székelyföldön is 30 Celsius-fok fölötti hőmérsékletek voltak, ezért úgy válogattuk össze az ételeinket, hogy üdítő fogásokat ajánlhassunk a kánikulára. Közben lehűlt az idő, de még tart a nyár és lesz még meleg, napos idő.
A fenti szépséges ételt azoknak ajánljuk, akik maximálisan ki akarják használni a csereszenye adta lehetőségeket, ugyanis a köményes csirkesültet zöldborsópürével és cseresznyesalsával kínáljuk.
A képen látható citromfüves csirkeragulevest Köllő Réka készítette, receptjét az Aktuális rovatban találják, mint ahogy a cukkinis csirkéét is. Emellé Rita készített citromos rostélyost és Simonfi Ildikó sült paprikás paradicsom-krémlevest.
Ebben a hónapban már jelentkezünk a Befőzés rovatunkkal is, a képen látható aszalt paradicsomot Rita ajánlja, de megtudhatják azt is, hogyan készül az egresbefőtt.
A Nagyanyáink konyhája rovatban ajánljuk ezt a pompás gombalevest, ami Szőts Béla, a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend ízlovagjának receptje alapján készült. Hozzá Simonfi Ildikó készített sütőben sült prézlis karfiolt.
Idén is lesz Csíkszeredában Pityókafesztivál, ígéri a képen látható György Piroska főszervező, akinél Vendégségben jártunk.
Mi mást is főzhetett volna nekünk, mint pityókás ételt! Nem is akármilyet, ugyanis beavatott a családja által kedvelt rakott pityóka készítésének legapróbb részleteibe is.
A címlapfotóként is szolgáló padlizsános csirkeragut Köllő Réka készítette, receptjét a Júliusi ajánlat című rovatban találják, ahogy a padlizsános muszakáét, a török saksukáét és a fahéjas töltött padlizsánét is. 
Jeges és poharas nyalánkságokat kínálunk a Desszert rovatunkban, a képen látható szilvás-csokis pohárkrémet Simonfi Ildikó ajánlja, mint ahogy a szamócás pohárkrémet is. Köllő Réka pedig két fagylaltot is készített: Raffaello-fagyit és mákos-málnás fagyit.
A Gyors és könnyű rovatunkban finom, nyári salátákat ajánlunk, így a képen látható majonézes laskatököt Jánosi Ildikó ajánlja, mint ahogy a tonhalas salátát is. Emellett Rita készített még körözöttel töltött paradicsomot és joghurtos padlizsánt barna rizzsel.

Mindezt a holnap megjelenő Székely Konyhában olvashatják. Keressék az újságárusoknál a Hargita Népe és Székely Hírmondó mellékleteként megjelenő Székely Konyhát!

Nincsenek megjegyzések: