2015. június 8., hétfő

Új "köntösben" jelent meg a Székely Konyha júniusi lapszáma

Új "köntösben" jelenik meg mostantól a Székely Konyha - erről mindazok meggyőződhetnek, akik a közelebbről megjelenő júniusi lapszámot kézbe vehetik. Itt csak a címlapot áll módunkban megmutatni, de erről is látszik, hogy a grafikai terv készítője - Mihály László újságírókolléga - remek munkát végzett. A külcsín új, a belbecs viszont a régi, az eddig is kedvelt, régi rovatokat továbbra is megtalálják a lapban, de lássuk, miről is olvashatnak a júniusi Székely Konyhában.
Mindjárt a 2. oldalon rövid beszámolót olvashatnak a harmadik alkalommal megszervezett Pünkösdi Tavaszváró Bárány- és Pálinkafesztiválról, amit Székelyudvarhelyen szervezett az Erdélyi Magyar Fehérasztal Lovagrend. 
A képen látható pompás gombás szelet receptjét az Aktuális rovatban találják, és Alíz készítette, de megtudhatják, milyen a Molnár Réka tésztafészke és zsenge zöldborsója, amihez ezúttal csirkehúst és tükör tojást is adott; Rita pedig pompás tökfőzeléket készített ez alkalommal csirkehússal gazdagítva.
A különleges kaporlevest Molnár Réka készítette, receptjét pedig egy nagyon régi szakácskönyvből vette, ezért is jelenik meg a Nagyanyáink konyhája rovatunkban. Emellett Alíz kínál két zöldbabos ételt, a hurutos zöldbablevest és a zöldbabfőzeléket.
Júniusi ajánlatunk rovatunk elsősorban azoknak szól, akik szeretnek szabadtűzön sütni főzni, a képen látható kolbászos csirkenyársat és a currys joghurtos rablóhúst Köllő Réka készítette, a rablóhús zöldségekkel viszont a Molnár Réka receptje. A háromféle nyárs mellé Alíz ajánlja a bográcsban készülő babgulyását. 
Igen, jól látják, a fotón egy T-bone marhaszték látható, amit a kézdivásárhelyi Fejér László Ödön üzletember készített a Vendégségben rovatunkban. Ötvös Boglárka kolléganőnk pedig mindezt képekben és remek írásban megörökítette. 
A fenti színpompás leves, nemcsak színében nagyon vonzó, de az íze is mennyei, készítője Köllő Réka, de ő főzte a zöldborsókrémlevest is. Mindkét receptet és a Gyors és könnyű rovatunkban olvashatják, de ugyanitt találják Ildikó rebarbara levesét, és Rita sajtos spárgalevesét valamint kapros paradicsomlevesét.  
Desszert rovatunkban Köllő Réka ajánl két könnyű, nyári desszertet, a képen látható barackos kosárkát és a meggyes jégkrémtortát.
Rita a paradicsomot ezúttal hajdinával töltötte, ami remek étel a húsmentesen étkezőknek. A Vegetáriánus rovatunkban még Ildikó készített rántott kecskesajtot orosz krumplival.

Vegyék és olvassák a Hargita Népe és Székely Hírmondó mellékleteként megjelenő Székely Konyhát!

Nincsenek megjegyzések: