2015. június 14., vasárnap

Sertéscsíkok mexikói módra

Van olyan, hogy olykor új ízekre vágyunk, valami olyanra, ami eltér a már megszokottól, mégis finom. Így járt Molnár Réka is, amikor elkészítette ezt a kitűnő mexikói ízvilágú ételt. Próbálják ki Önök is!

Elkészítési idő: 1 óra. Gyors, könnyed nyári étel, hiszen sok zöldség és kevés hús az alapja, mégis laktató. 

40 dkg sertés comb, 2 kaliforniai paprika, 2 nagy paradicsom, 1 nagyfej hagyma, 1 vörösbabkonzerv, 1 kukoricakonzerv, só, bors, 1 kávéskanál darált chilipaprika, 1 evőkanál mexikói fűszerkeverék, 1 dl olívaolaj, friss zöldség, és tortillalapok, tejföl. 

1. A sertéshúst csíkokra vágjuk, sóval, borssal, chilivel, mexikói fűszerkeverékkel befűszerezzük, olajjal lelocsoljuk, és 15 percig hűtőben pihentetjük. 
2. Ezalatt a paprikákat felcsíkozzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a hagymát felszeleteljük. 
3. A húscsíkokat forró serpenyőben megpirítjuk. 
4. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldségeket, a bab- és kukoricakonzervet, és még 5-10 percig forraljuk. Közben, ha szükséges, még fűszerezzük. 
5. Készen kapható tortillalapokban, friss zöldséggel és tejföllel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: