2015. június 30., kedd

Spenótos rakott karfiol

Húsmentes ínyencséget főzött Rita, ami kitűnő vacsora lehet a húskedvelőknek is. 

Elkészítési idő: 40 perc. Könnyű főétel a húsmenetesen étkezőknek, pompás vacsora a nem vegetáriánusoknak. 

50 dkg újburgonya, 1 kisfej karfiol, 30 dkg spenót, 2 tojás, 3 dl tejföl, só, bors. 

1. A zöldségeket megmossuk, az újburgonyát héjastól megfőzzük; a karfiolt rózsáira szedve puhára főzzük; a spenótot leforrázzuk. 
2. Az újburgonyát héjastól karikákra vágjuk, a spenótot felcsíkozzuk, a karfiolt apróbb rózsákra szedjük vagy felszeleteljük. 
3. Egy kiolajozott tűzálló edényben a zöldségeket lerétegeljük: újburgonya, spenót, karfiol. A műveletet addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak, a tetjére karfiol kell kerüljön. 
4. A tojásokat összekeverjük a tejföllel, és az így nyert habarást rálocsoljuk a zöldségekre. 
5. Előmelegített sütőben (200 fokon) 30 perc alatt készre sütjük. 

Jó tudni! 
• A tejfölös habarást gazdagíthatjuk fokhagymával vagy petrezselyemzölddel. 
• A tetejére sajtot is reszelhetünk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: