2013. október 10., csütörtök

Szilvás kavart mandulaforgáccsal

Közeleg a hét vége és bizonyára sokan azon gondolkodnak, mit is süssenek. Nos, K. Réka pompás szilvás süteményét mindenkinek szívből ajánljuk. Nem csak finom, mutatós is.

Elkészítési idő: 1 óra. Az egyik legegyszerűbb kavart tészta, bármilyen gyümölcsöt tehetünk a tetejére, és több napig is finom, omlós marad. 

Kavart tészta: 4 tojás, 2 csésze cukor, 3 dl tejföl, 4 csésze liszt, 1 csomag sütőpor; (1 csésze = 2 dl)
Tetejére: 3-4 evőkanál gríz vagy prézli, 1 kg szilva, mandulaforgács, fahéj, vaníliás cukor. 

1. Elkészítjük a kavart tésztát: egy tálba beletesszük a hozzávalókat, és mixerrel összedolgozzuk. Egy tepsibe belekanalazzuk és elsimítjuk, a tetejét megszórjuk grízzel. 
2. A szilvát megmossuk és kimagoljuk, rátesszük a tésztára, megszórjuk mandulaforgáccsal és fahéjjal, majd kb. 40 perc alatt készre sütjük. 
3. A kész süteményt megszórjuk vaníliás cukorral, és tálaljuk.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Vicuska írta...

Egyszerű és nagyszerű!!!!

Alíz írta...

Igen biza! :)