2016. február 7., vasárnap

Székely Konyha - Februári lapszemle


Még néhány nap és vége a farsangnak! Jó hír viszont, hogy épp hamvazószerdán jelenik meg a Székely Konyha legfrissebb, februári lapszáma, benne sok finom halétellel, amelyeket azok is kipróbálhatnak, akik vallási vagy egyéb okokból nem fogyasztanak a húsvéti időszakot megelőzően egyéb húsféléket, A halfogyasztás hasznosságáról értekezik vezércikkében a felelős szerkesztő is, arra hívva fel a figyelmet, hogy egészséges minél több halat fogyasztani.


Természetesen, gondoltunk azokra is, akik nem böjtölnek, Aktuális rovatunkban nekik kínáljuk például a képen látható grillezett szűzérmét sült édesburgonyával és grillezett ananászkarikával, továbbá a fasírtot krumplipürével és paradicsomszósszal, illetve a csicsókakrémlevest valamint a sáargarépás sertésragut rizstésztával. 


A Vendégségben rovatunkban István Ildikó népdalénekesnőt mutatjuk be, aki kétfogásos ebéddel várta munkatársunkat, Bodor Tündét


A képen látható ínyencség szentkirályi borjújava rakottasan, ami mellé István Ildikó borjúragulevest is készített.

A képen látható lángos nem akármilyen, ez ugyanis káposztás! A receptje pedig a Nagyanyáink konyhája rovatunkban jelent meg, mint ahogy a sárgaborsó-főzeléké, a háromszéki cibréé és a böjtös káposztalélevesé is.

Desszert rovatunkban örök kedvencek receptjeit találják, így a képen látható székely tészta mellett a csörögéét is, amit pálinkás baracklekvárral kínálunk.


Födögető rovatunkban a képen látható, közel nyolcvan éves gyergyóremetei Miklós Piroska nénit ismerhetik meg, aki

egy már-már teljesen elfeledett étel receptjével ismertetett meg, a tárkonyos pityókagombóclevesével.


Mint fennebb is említettem, ínyenc halételeket kínálunk a Februári ajánlatunk című rovatunkban. Így többek közt megtudhatják, hogyan készül a fenti képen láthtaó fűszervajas lazac vagy a címlapon lévő töltött pisztráng, de megismerkedhetnek a harcsafilé Orly-módra korianderes öntettel és a pikáns halgombóc receptjével is.

Kell a vitamin a szervezetnek, főleg tél végén! Épp ezért közöljük három finom saláta receptjét a Gyors és könnyű rovatunkban, vagyis a képen látható vöröskáposzta-saláta mellett megtudhatják, hogyan készül a szójaszószos sárgarépa-saláta és a sajtos káposztasaláta receptjét. 


A Vegetáriánus rovatunkban két hagyományos ételt közlünk. A képen látható egyszerű zöldséglevest krémesítettük és színes zöldséggömböket főztünk bele, ettől lett újszerű és izgalmas, a rakott káposztában pedig a húst egyszerűen sok zöldséggel és gombával helyettesítettük.

Keressék és olvassák a Hargita Népe és a Székely Hírmondó mellékleteként megjelenő Székely Konyhát!

Nincsenek megjegyzések: