2015. február 5., csütörtök

Tepsis csülök

Sokak szerint a csülök a legfinomabb része a disznónak és lehet benne igazság. A Rita által készített tepsis csülök kiadós főétel lehet a farsangi mulatságokon, de akár vasárnapi ebédre is elkészíthetjük.

Elkészítési idő: 2 óra. Kiadós második vagy vacsora, előnye, hogy ha előkészítettük, utána nincs sok munka vele. 

1 kg füstölt csülök, 1 kg burgonya, 4-6 fej hagyma, 2 dl sör, só, bors, pirospaprika, olaj. 

1. A csülköt megmossuk, annyi vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük, majd leszedjük a húst a csontról és felszeleteljük. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, egészben megfőzzük, leszűrjük, majd félbe vágjuk. A hagymát megpucoljuk és karikára szeleteljük. 
2. Egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a félbe vágott krumplit, enyhén sózzuk, borsozzuk, rátesszük a karikára vágott hagymát, majd a csülökszeleteket. 
3. Előmelegített sütőben (200 fokon) 20 perc alatt ropogósra sütjük – ezalatt kétszer meglocsoljuk sörrel.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: