2015. február 23., hétfő

Grillezett busa

Mint köztudott, böjti időszakban az egyetlen húsféle, aminek fogyasztását a katolikus egyház is engedélyezi, a hal. A busa húsa nagyon ízletes, ráadásul mivel meglehetősen zsíros a húsa kiválóan alkalmas a grillezésre. Próbálják ki K. Réka változatát!

Elkészítési idő: 1 óra. Elegáns, különleges halétel, amit akár ünnepi alkalomra is tálalhatunk. 

1 busa, 40 dkg fagyasztott zöldbab, 5-6 burgonya, só, bors, pirospaprika,1 narancs, 1-2 narancs leve.

1. A halat hideg vízben megmossuk, majd konyharuhán leitatjuk, felszeleteljük. Sózzuk, borsozzuk, narancslevet csavarunk rá, és amíg a köretet elkészítjük, ebben a pácban tartjuk. 
2. A burgonyát megmossuk és sós vízben héjában megfőzzük, meghámozzuk, félbevágjuk, majd pirospaprikával megszórjuk. Enyhén sós vízben megpároljuk a zöldbabot is. 
3. A halszeleteket grillserpenyőben közepes lángon megsütjük. 
4. Közben a narancsot is karikákra vágjuk. A megsült halszeleteket tányérra tesszük, a félbevágott paprikás krumplival, zöldbabbal és a narancskarikákkal tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Ha sütés előtt egy nappal pácoljuk be a halszeleteket, finomabbak, puhábbak lesznek.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések: