2015. február 22., vasárnap

Székely Konyha - Februári lapszemle

Kissé megkéstem ezzel a lapszemlével, hiszen olvasóink többsége bizonyára már rég kiolvasta februári lapszámunkat. Most viszont mégis megírom, csak a rend kedvéért, no meg azért, hogy akik a blogon illetve a Facebookon követnek, láthassák, mi jelent meg a nyomtatott változatban. Mint láthatják változott a lap külcsínje is, Tofán Zsófia grafikai szerkesztő munkáját dícséri az új logónk. 
A képen látható foszlós kalács receptjét a 2. oldalon osztottuk meg olvasóinkkal, nem véletlenül, hiszen komoly szerephez jut a Födögető rovatunkban. 
A képen látható füstölt csülköt sárgababbal Rita készítette, mint ahogy a gyorspulykát is - mindkét recept az Aktuális rovatban jelent meg. De ugyanebben a rovatban jelent meg K. Réka céklakrémje csirkecsíkokkal valamint S, Ildikó sült kacsacombja. 
Februári ajánlatunk rovatunban főleg halas és céklás ételeket tettünk közzé. A képen látható fóliában sült pisztrángot S. Ildikó készítette, de ugyanitt tudható meg hogyan készíti Rita a hallal töltött burgonyát és a töltött céklát, valamint K. Réka a céklakrémlevest és a grillezett pontyot céklasalátátval. 
Vendégségben rovatunkban Csiszér Elődöt, a csíkszeredai Fenyő étterem konyhafőnökét szólaltattuk meg egy rövid interjú erejéig, a fiatal séf azt is elárulja, miért kell egy jó séfnek hátul is szeme legyen. A képen látható fogasfilét zöldfűszeres morzsával és brokkolis rizzsel ő készítette, mint ahogy a sajtkrámlevest bazsalikomos pesztóval és a mazsolás túrógombócot pirított dióval és forró áfonyalekvárral is.
A képen látható mákos lőnyét a kézdivásárhelyi Fülöp Magdolna készítette, akit a Födögető rovatunkban szólaltattunk meg. 
Gyors és könnyű rovatunkban K. Réka kínál pompás, vitamindús téli italokat, amiket gyerekek és felnőttek egyaránt fogyaszthatnak. A képen látható citrusos turmix mellett megtudhatják, hogyan készíti a meleg fűszeres almalét, a gyömbéres rózsaszörpöt, a kivis joghurtot és gyerekpuncsot. 
A képen látható kecskesajtos palacsintát M. Réka készítette, a rózsalekváros tepsis fánkot viszont K. Réka - mindkét recept a Desszert rovatunkban olvasható.
Vegetáriánus rovatunkban Rita ajánl két pompás húsmenetes ételt; a képen látható chilis gomba mellett a gombás gyöngyhagyma leves receptjét is. 

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések: