2015. január 9., péntek

Sárgaborsófőzelék fasírttal

Igen jó ételek készíthetők hüvelyesekből télen; így sárgaborsóból is! Rita ez alkalommal főzeléket készített, hozzá fasírtot, amihez savanyú káposztacika dukál vagy finomra vágott kibédi hagyma. 

Elkészítési idő: 1,5 óra. Népszerű, ízletes főzelék, ami bármilyen feltéttel fogyasztható. 

Főzelék: 25 dkg sárgaborsó, liszt, kevés olaj vagy zsír, babérlevél só, bors. 
Fasírt: 50 dkg darált hús (sertés és marha vegyesen), 1 fej hagyma, 3 cikk fokhagyma, 2 burgonya, zsemlemorzsa, 1 tojás, só, bors, olaj. 

1. A sárgaborsót előző este beáztatjuk. 
2. Enyhén sós, babérleveles vízben puhára főzzük, majd átpasszírozzuk vagy pépesítjük botmixerrel, és vékony rántással besűrítjük. 
3. A darált húst összekeverjük a tojással, reszelt hagymával, zúzott fokhagymával, reszelt burgonyával és annyi zsemlemorzsával, hogy megfelelő állagú legyen, majd ízlés szerint fűszerezzük. 
4. A húsmasszából egyforma pogácsákat formázunk, és forró olajban szép pirosra sütjük. 
5. A frissen sült fasírtot a sárgaborsó-főzelékkel tálaljuk, és olajos káposztacikát adunk mellé. 

Jó tudni! 
• Ha van, célszerű rácsos grillserpenyőben sütni a fasírtot, mert így zsiradékmentesen sül.

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

Vicuska írta...

Ez is egy olyan étel, amivel évtizedekig nem tudtam betelni, annyira szerettem. Telítődtem. Legalább 10 éve ettem utoljára. Elkészítem! :)