2015. január 13., kedd

Székely Konyha - Januári lapszemle

Megjelent a Székely Konyha legújabb, januári lapszáma, amelyben akárcsak előző években számos idénynek megfelelő receptet kínálunk olvasóinknak. Mindjárt a 2. oldalon megtudhatják, hogy aranyérmes lett az Authentic Meat Kft. Székely Falat termékcsaládjába tartozó mangalicakolbász, az eredményről és a kolbászról, Benedek Árpád vállalkozó, a cég szakmai tanácsadója beszélt.
A vezércikkben a felelős szerkesztő az elmúlt három év eseményeit igyekezett összefoglalni, kitérve az olvasókkal tartott kapcsolatra. 
Az olvasókkal tartott jó kapcsolatra bizonyíték az Aktuális rovatban megjelent csirkeraguleves csicsókával - a fenti képen - ugyanis olvasói kérésre közöltük Alíz ínyenc levesének a receptjét. Emellett még megtudhatják, hogyan készíti Rita a pulykamájtokányt és S. Ildikó a húsos kiflit valamint a fehér karajt párolt rizzsel. 
Desszert rovatunkban K. Réka süteményeit tettük közzé, a képen látható pékkifli mellett a norvég iskolakenyér vagyis a skolebröd receptjét is megismerhetik olvasóink.  
Biszak Enikőnél, a kézdivásárhelyi Siculus Rádió munkatársánál, az Erdélyi Szabadtűzi Lovagrend tagjánál járt O. Anna kolléganőnk; Hagyományosan és egészségesen! című írását a Vendégségben rovatunkban tettük közzé.
A képen látható orjalevest is Biszak Enikő készítette, receptjét szintén a Vendégségben rovatunkban tettük közzé, mint ahogy a göngyölt csirkecomb és a farsangi túrós fánk receptjét is. 
Januári ajánlat rovatunkban ismét jelentkezik Szász Elemér, székelyudvarhelyi olvasónk, aki ezúttal házi felvágott receptjeit osztja meg lapunk hasábjain. A képen látható fűszeres házi szalámi mellett megtudhatják, hogyan készíti Elemér a házi fokhagymás csirkeparizert, a zamatos, főtt vastagkolbászt és a házi felvágottat diós burokban.
A képen látható csirkebecsináltat Alíz készítette, mint ahogy az aszalt szilvás bablevest és a címlapon látható nyúltokányt is; a sóbafőttet tárkonyszósszal viszont már Rita készítette. Mind a négy receptet a Nagyanyáink konyhája rovatunkban tettük közzé. 
Gyors és könnyű rovatunkban szintén Alíz kínál kétféle krumplisalátát, így a képen látható mediterrán krumplisalátát és a tárkonyos krumplisalátát.
Vegetáriánus rovatunkban Rita ajánl kétféle, lencséből készült ételt: az indiai lencsét és a lencsepástétomot. Ezekhez Alíz készített babérleveles pityókalevest.

Vegyék és olvassák a Hargita Népe és a Székely Hírmondó mellékleteként megjelenő Székely Konyhát! 

Nincsenek megjegyzések: