2014. december 9., kedd

Székely Konyha - Decemberi lapszemle

Rohan az idő. Alig kezdődött el ez az év és lám, máris a decemberi lapszámot tarthatjuk kezünkben! Ma jelent meg ugyanis a Székely Konyha decemberi lapszáma, amelynek gazdag kínálatából elöljáróban annyit árulunk el, hogy benne van a világrekordott elért töltött káposzta receptje is.
Véget ért a majdnem egy évet felölelő Födögető-játékunk is, utolsó nyertesünk a gyergyóújfalvi Elekes Bea, aki ánizsos-fahéjas minikuglófot készített a decemberi versenykiírásunkra.
Aktuális rovatunkban a Kézdivásárhelyen gyártott Badi Mustárt teszteltük, Köllő Réka kolléganőnk még leves is ízesített vele. De készítettünk mustáros csirkecombot és sertéscombot mustármártásban is.
Karácsonyi kínálat című rovatunkban Konyári Sándor királyi mesterszakács reneszánsz menüsorát ajánljuk olvasóinknak, aki ezek közül választ az ünnepi asztalra, biztos nem fog mellé. Az aszaltgyümölcsös húsgombóc, az őzgerinc római tálban, a zöldfűszeres malacsült és a párolt pisztráng sáfrányos lében mind olyan ételek, amelyekben megtalálhatók a karácsony jellegzetes fűszerei.
Interjú rovatunkban Benedek Árpád mesterszakács arról az eseményről vall, amikor Székelyudvarhelyen sikerült megdönteni az egy edényben főtt töltött káposzta világrekordját. A gyergyószentmiklósi séf koncepciója volt a világhírűvé vált töltött káposzta receptje és ő vezényelte le a gigantikus munkálatot, amelyben több mint 250 önkéntes göngyölte a töltelékeket. Természetesen, a Székely Konyha olvasóinak felfedte a híres töltött káposzta készítésének mesterfogásait is.
A képen Molnár Réka kolléganőnk mézes-csípős oldalasa látható, ami egyik kitűnő ajánlata a Szilveszteri kínálatunk rovatunknak. Ebben a rovatban ugyanis meleg és hideg főételeket ajánlunk olvasóinknak szilveszterre. Így megtudhatják, hogyan készül a növendékcomb mustármártással, a főtt marhahús franciasalátával illetve a szűzpecsenyefonat sütőtökkockákkal.
Desszert rovatunkban három oldalnyi süteményt és tortát ajánlunk olvasóinknak, így Simonfi Ildikó kolléganőnk hattyúit is. Emellett megtalálják a réteslapba töltött flódni, a narancsos máktorta, a mézes torta, a meggyes-fahéjas tekercs és a karácsonyi püspökkenyér receptjét is.
Vegetáriánus rovatunkban Burján Rita kínál pompás húsmentes karácsonyi ételeket, így a képen látható töltött gombafejeket hajdinakásával és a fűszeres hajdinaleves receptjét.

Minden Kedves Olvasónknak kívánunk áldott adventi készülődést! Válasszanak kínálatunkból és készítsék el a közelgő ünnepekre!

Nincsenek megjegyzések: