2014. december 10., szerda

Narancsos-gyömbéres pulykacomb

Isteni finom pulykasült, pompás főétele lehet a karácsonyi asztalnak. Alíz szerint elkészítése sem bonyolult, a pácoláson van viszont a lényeg, a többi munkát elvégzi a sütő.

Elkészítési idő: 2 óra. A különleges ízvilágú pulykasült méltó koronája a karácsonyi asztalnak. 

2 nagy pulykacomb, 1 dl frissen facsart narancslé, 1 evőkanál reszelt narancshéj, 1 kiskanál fokhagymapor, 1 kiskanál tört rózsabors, 1 kiskanál gyömbérpor, 1 evőkanál méz, só, olaj, a sütéshez. 

1. A pulykacombokat megmossuk, törlőkendővel leitatjuk róluk vizet és ízlés szerint sózzuk. 
2. A fűszereket egy tálacskába tesszük, hozzáadjuk a mézet, a reszelt narancshéjat és egy kiskanálnyi narancslevet, összekavarjuk, majd ezzel a páccal bedörzsöljük a pulykacombot. Legalább egy éjszakát hűtőszekrényben érleljük. 
3. A pulykacombokat egy kiolajozott tepsibe fektetjük, aláöntjük a páclevet és kb. egy deci narancslevet, alufóliával lefödjük, és forró sütőben kb. egy órát sütjük. Ezután levesszük róla a fóliát, és a pecsenyelével többször is meglocsolva, szép pirosra sütjük. 
4. Krumplipürével és savanyúsággal tálaljuk.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések: