2013. szeptember 16., hétfő

Székely Konyha - Szeptemberi lapszemle

Hamarosan kézbe vehetik az olvasók a Hargita Népe mellékleteként megjelenő Székely Konyha legfrissebb, szeptemberi lapszámát, amelyben minden eddiginél nagyobb teret szenteltünk a befőzéseknek. Egyébként erről szól Jánossy Alíz felelős szerkesztő vezércikke is.
Az Aktuális rovatunkban Burján Rita az ősz ízeit kínálja, többek közt a képen látható, Simonfi Ildikó készítette fürjtojással töltött fasírtot is, a különleges ízesítésű padlizsánkrém, a gazdag tarhonyaleves és natúr csirkemell mellett, amihez joghurtban párolt almát ajánl körítésnek.
Az Esemény rovatban Jancsó Katalin számol be röviden a katrosai gombásztáborról, ahonnan el is hozta a két legjobb gombasavanyúság receptjét. Így többek közt a képen látható Mónika sült paprikás - és Nagypapigomba savanyúságát.
A Befőzés rovatban Simonfi Ildikó kínál jobbnál jobb recepteket, így a lecsó, a paradicsompaprika paradicsomos lében, zöldségköret télire és a somlekvár nyersen receptjét olvashatják. 
Köllő Réka kimondottan őszies jellegű főételeket kínál vasárnapokra és egyéb ünnepi alkalmakra a Szeptemberi ajánlatunk című rovatban. A képen látható cukkinis csirke mellett megtudthatják, hogyan készül a kukoricás csirkemell, a töltött őzlábgomba és a szűzérme roston.
Gyümölcsös desszerteket kínál Molnár Réka a Desszert rovatban, a szilvás kosárkákat és a házi nektárt érdemes kipróbálni.
A Födögető rovatban Bartók Bertalan nyugdíjas erdész osztja meg gonodalatait Jancsó Katalinnal arról, miért érdemes paradicsomlét készíteni. Természetesen elárulja a paradicsomlé készítésének fortélyait is.
A képen látható ordás töltike receptjét - ami egy hagyományos pásztorétel - Jancsó Katalin a Nagyanyáink konyhája rovatban ajánlja a salátakrumplileves receptje mellett.
Molnár Réka pedig a képen látható töltött cukkinikorongok mellett az almás sárgarépafőzelék és nektarinos morzsasüti receptjét is megosztja a Vegetáriánus rovatban.

Vegyék, olvassák a Székely Konyhát és legfőképp süssenek-főzzenek belőle!

Nincsenek megjegyzések: