2023. február 1., szerda

Csokis kuglóf

 

Egy jó sütemény mindig jól jön! Ha pedig az még csokis is, akkor még inkább kelendő. Jánosi Ildikó kuglófja pontosan ilyen, az elkészítése pedig nagyon egyszerű - alább máris olvasható. 
Hozzávalók

50 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg cukor, 3 tojás, 1 tasak sütőpor, 1 dl tej, 3 evőkanál kakaó, 1 tábla étcsokoládé (10 dkg), 1 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só. 

Elkészítése

1. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a liszttel, a tojásokkal és a cukorral. Hozzáadjuk a sütőport, a vaníliás cukrot és csipetnyi sót, közben folytonosan adagoljuk a tejet is, ügyelve, hogy csomómentes masszánk legyen. Végül a feldarabolt csokidarabkákat is a tésztához keverjük. 
2. A tészta felét kizsírozott kuglófformába öntjük, a maradékhoz hozzákeverjük a kakaót, majd rátöltjük a fehér masszára, és a tetejére is szórunk néhány csokoládédarabot. 
3. Előmelegített (175-200 Celsius-fokos) sütőben 50-60 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. 
4. Szilva- vagy málnadzsemmel tálaljuk, de akár fahéjas porcukorral megszórva is fogyaszthatjuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: