2023. február 1., szerda

Citromkenyér

 

Jöhet még egy könnyen elkészíthető, kavart sütemény? Rita képen látható sütije pont ilyen, s még az a jó benne, hogy cukorbetegek is fogyaszthatják - módjával. 
Hozzávalók

25 dkg vaj, 2 dkg édesítőpor, 4 tojás, csipetnyi só, 2 citrom leve, 2 citrom reszelt héja, 20 dkg barna liszt, 5 dkg kukoricaliszt, 2 kiskanál sütőpor. 
 
Elkészítése

1. A vajat felolvasztjuk és lehűtjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót, a citrom héját és egy citrom levét. 
2. A kétféle lisztet átszitáljuk, és összekeverjük a sütőporral, majd apránként a vajas-tojásos keverékhez adjuk. 
3. A tésztát zsírozott, lisztezett őzgerincformába öntjük, előmelegített sütőben (180 Celsius-fokon) kb. 1 órán át sütjük. 
4. Ha kész, a formában hagyjuk kihűlni, majd tálcára borítjuk és bevonjuk mázzal. A mázhoz sűrű krémmé keverjük a másik citrom levét és lereszelt héját az édesítőporral, majd bevonjuk vele a süteményt.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: