2016. június 7., kedd

Székely Konyha - Júniusi lapszemle

Amint a címlapon is látható, főzelékeket ajánlunk ebben a hónapban Kedves Olvasóinknak. A főzelékek méltatlanul mellőzött ételekké kezdtek válni az utóbbi időben - erről értekezik vezércikkében a felelős szerkesztő is. Épp ezért a lapban több rovatban is többféle főzelék receptjét osztottuk meg. 

Kiemelt helyen tettük közzé az Ülkei Sütő-Főző Társak Baráti Egyesületének díjnyertes spenótos töltött bárányát, amellyel a 4. Pünkösdi Bárány és Pálinkafesztiválon első helyezést értek el sült ételek kategóriában.
Az Aktuális rovatunkban olvashatják a képen látható sült csirkemell receptjét, amit Rita ez alkalommal vegyes zöldséggel tálalt, de ugyanitt találhatók a zöldborsóval tálalt nyúlhúsfalatkái és a citromos-kapros nyúlhúslevese is. K. Réka pedig egy nagyszerű cseresznyelevest főzött rozéval ízelsítve. 
A képen látható karalábéfőzelékkel tálat sült oldalas receptjét Alíz készítette és receptjét a Júniusi ajánlatunk című rovatunkban olvashatják, mint ahogy a zsenge karalábéből főzött levesét is. De ugyanitt található K. Réka húsgombócos karalábéleves és Rita rántott karalábéja is. Vagyis ebben a rovatunkban megmutatjuk milyen sokféleképpen elkészíthető a karalábé.
Régi receptek nyomában című rovatunkban Bíborka Székelyudvarhelyen járt a Ferenczy családnál és sikerült megszereznie a híres flekkenük receptjét is.
Emese viszont a Gizi-csárdában járt, ahol elbeszélgetett a híres vendéglátóegység tulajdonosával, Ambrus Gizellával, az Erdélyi Magyar Fehérasztal Lovagrend nagymesterével.
Ráadásul nemcsak megkóstolhatta Gizi néni páratlan salátalevesét, de megtudhatta a készítésének minden apró trükkjét is, amiket természetesen önökkel is megosztunk a Vendégségben rovatunkban.
A díszes zöldborsófőzeléket K.Réka készítette, Alíz pedig a címlapon is látható finomfőzeléket és könnyű tökfőzeléket készített - mindezt a Gyors és könnyű rovatunkban osztottuk meg.
Desszert rovatunkban szintén K. Réka receptjeit tettük közzé, így a képen látható cseresznyés clafoutis-t és a kavart cseresznyés sütiét.
Vegetáriánusoknak szóló rovatunkban Alíz főzte a képen látható nyári zöldséglevest, Rita pedig zöldborsófőzeléket készített.

Keressék és olvassák a Hargota Népa és Székely Hírmondó mellékleteként megjelenő Székely Konyhát!

Nincsenek megjegyzések: