2016. március 9., szerda

Székely Konyha - Márciusi lapszemle

Ma jelent meg a Székely Konyha legfrissebb, márciusi lapszáma tartalmában sok-sok újdonsággal. Így többek közt új rovattal jelentkeztünk, a Régi receptek nyomában című rovatunkban Pál Bíborka kolléganőnk kutat olyan régi receptek után, amiket egyes családok őriznek generációról generációra. Ugyanakkor mivel hónap végén húsvét nagyobb teret engedtünk az ünnepi ételeknek, de gondoltunk arra is, hogy ünnep után gondot okozhat a maradék, ezért ismét jelentkeztünk a Maradékhasznosítás rovatunkkal is. 

Az Aktuális rovatunkban főleg leveles zöldségekből készült ételek receptjeit közöljük, mint például a képen látható tavaszi salátáé is. De ugyanitt található a spenótfőzelék, a salátaleves és a mártásos csirkemell receptje is.
Ezt a pompás ételt a Húsvéti ajánlatunk című rovatunkban találják és mint a rovat címe is sejteti az ünnepi asztalra ajánljuk, A tormás vörösáfonyával tálalt sonkavagdalt mellett azonban megismerhetik a leveles tésztába göngyönlt csirkemell, a borban pácolt nyúlcomb és a bárányhúsleves készítési módját is.
Új rovatunkban - a Régi receptek nyomában címűben - a csíkszeredai Ajtony Gábort látogatta meg kolléganőnk, a 80 éves bácsi az édesapjától maradt recepteket osztotta meg lapunk olvasóival.
A sepsiszentgyörgyi Vitus Kinga zumbaoktatónál és párjánál Vass Hunor karatéedzőnél Bodor Tünde kolléganőnk volt vendégségben. Amellett, hogy elbeszélgettek az egészséges életmódról, főztek is...
... a képen látható szabógallérleves mellett, készítettek tengeri halfilét is narancsos körettel.
A Desszert rovatunkban három pompás sütemény receptjét ajánljuk kipróbálásra húsvétkor, így a képen látható kávékrémes kókuszszeletét, a penészkéét és a konyakmeggyes szeletét.
A képen látható tojással és sonkával töltött kenyér receptjét a Maradékhasznosítás rovatunkban találják a tojásfasírtéval együtt.
A spenótos-gombás szeletét és a gyömbéres sárgarépa-krémlevesét pedig a Vegetáriánus rovatban.

Keressék és olvassák a Hargita Népe és a Székely Hírmondó mellékleteként megjelenő Székely Konyhát - már kapható az újságárusoknál!

Nincsenek megjegyzések: