2015. december 7., hétfő

Székely Konyha - Decemberi lapszemle

Gazdag kínálattal jelentkezik a hamarosan a Székely Konyha ezévi utolsó lapszáma. Mivel közelegnek az ünnepek, kínálatunkban nagy hangsúlyt helyeztünk a karácsonyhoz és szilveszterhez kötődő ételekre, de sütményeket is nagyobb terjedelemben ajánlunk, mint korábbi lapszámainkban. 
Az Aktuális rovatunkban idénynek megfelelő téli ételeket kínálunk, olyanokat, amelyek akár az ünnepi asztalon is megállják a helyüket. Így a képen látható töltött karaj mellett kipróbálásra javasoljuk a birsalmás libaaprólék-levest és a császárszeletet.
Három remek főétel receptjét osztottuk meg a Karácsonyi kínálat rovatunkban, többek közt a szárhegyi töltött káposztáét, de kipróbálhatják a pulykamellet őzgerincben és a sült libacombot káposztás batyuval és fűszeres burgonyapürével is.
A Szilveszteri ajánlat című rovatunkban szintén három pompás étel receptjét osztjuk meg, így a képen látható aszalt szilvával és sajttal töltött karajét, az olajbogyós kosárkákét, de meg lehet "kóstolni" a natúr borjúszeletet parmezános krumplipürével és alma-chutneyval is.
A Vendégségben rovatunkban Fazakas Géza, a csíkszeredai 5kutya étterem séfje szolgál nagyszerű karácsonyi ebédötlettel; a borlevest aszalt gyümölcsökkel és a sajttal, dióval töltött csirkemellet  érdemes kipróbálni.
Desszert rovatunkban természetesen ünnepi sütemények receptjeit ajánljuk, így a képen látható vaníliás linzerkarikák mellett a paradicsomos süteményét, a kókuszkrémes sütiét és a diós-mákos bejgliét is.
Födögető rovatunkban már az új évre hangoldóva osztotta meg ízeletes, de kímélő lencselevesének receptjét Papp Adolf, a Vöröskereszt Kovászna megyei fiókjának vezetője.
A vegetáriánusoknak két étellel kedveskedünk, a képen látható rakott brokkoli mellett még lencsefőzeléket ajánlunk gombafasírttal.

A Hargita Népe és Székely Hírmondó mellékleteként megjelenő Székely Konyha decemberi lapszáma hamarosan megjelenik. Keressék az újságárusoknál!

Nincsenek megjegyzések: