2014. szeptember 16., kedd

Padlizsánkrém másképp

Használjuk ki a lehetőséget, amíg még van padlizsán és fogyasszunk minél többet belőle, minél többféle változatban. A fenti padlizsámkrémet Jancsó Katalin kolléganőnk készítette, érdemes kipróbálni, mert egyszerűen elkészíthető mégis különleges változata a minden változatában ízletes padlizsánnak. 

Elkészítési idő: 1 óra. Nem szokványos padlizsánkrém, amit tejföl és főtt tojás gazdagít. 

4 közepes padlizsán, 2 főtt tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál tejföl, 4 cikk fokhagyma, 1 evőkanál mustár, só ízlés szerint. 

1. A padlizsánt parázson vagy gázrózsára helyezett sütőlapon megsütjük, még forrón megpucoljuk, levét lecsöpögtetjük, majd fakéssel pépesre zúzzuk. 
2. A főtt tojást finomra reszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a tejföllel, mustárral, sóval és olajjal habosra kavarjuk. 
3. Hozzáadjuk a pépesre zúzott padlizsánt, összekavarjuk és utánsózzuk, ha szükséges. 

Jó tudni! 
• A padlizsánt sütőben is süthetjük, ha zavar a sütéskor keletkező füst vagy nincs lehetőség parázson sütni. Ebben az esetben, a közepes méretű padlizsánokat villával megszúrkáljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és többször is átforgatva addig sütjük, míg megpuhul. Illetve félbevágva, a vágott felületet olajjal megkenve is süthetjük tepsiben. Mindkét esetben viszont számolni kell azzal, hogy nem lesz meg a füstös íze, mint parázson vagy sütőlapon történő sütéskor.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: