2014. október 7., kedd

Kolbászos káposztaleves

Káposztaszezonban mi más jobbat is lehetne főzni, mint káposztás ételeket! Burján Rita káposztalevese pedig épp az ilyen borongós, szomorú, hideg őszi napokra való lélekmelegítőnek.

Elkészítési idő: 40 perc. Az aratóleveshez hasonló, ízletes leves, ami friss káposztából készül. 

1 kisfej káposzta, 1 szál sárgarépa, 2 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 1 kisfej vöröshagyma, 3 kisebb alma, 20 dkg füstölt kolbász, só, bors, majoránna, köménymag, olaj. 

1. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát vékony csíkokra, a sárgarépát, fokhagymát karikára vágjuk, a paradicsomot felkockázzuk, a káposztát vékonyra gyaluljuk, az alma magházát kiszedjük és felszeleteljük. A kolbászt karikára vágjuk. 
2. A hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a sárgarépát, fokhagymát, paradicsomot és a káposztát, majd puhára pároljuk. 
3. Annyi vízzel töltjük fel, amennyi bőven ellepi, hozzáadjuk az almát, fűszerezzük, és fedő alatt főzzük. 
4. Amikor majdnem készre főtt a leves, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, összefőzzük, majd tejföllel tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Aki szereti, virslivel is elkészítheti ezt a levest.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: