2023. március 30., csütörtök

Húsvéti keksztojás

 

Egyszerű és nagyszerű - ezek a legfőbb jellemzői Köllő Réka süteményének. A nagy előnye, hogy akár gyermekekkel közösen is elkészíthető, természesen, húsvétra. 

Hozzávalók

A keksztojáshoz: 20 dkg háztartási keksz, 2 evőkanál kakaó, 10 dkg vaj, 3-4 evőkanál barackdzsem, mandula- vagy rumaroma. 
A mázhoz: fehércsokoládé és feketecsokoládé. 

Elkészítése 

1. A kekszet húsőrlővel ledaráljuk, hozzáadjuk a kakaót, a vajat és az aromát, majd összedolgozzuk. 
2. Annyi barackdzsemet adunk hozzá, hogy könnyen formázható masszát nyerjünk, majd tojásokat formázunk belőle. 
3. A mázhoz gőz fölött megolvasztjuk előbb a fehér-, majd a feketecsokoládét. 
4. Vastag ecsettel rákenjük a tojásokra a fehér csokoládét, majd a feketecsokoládéval mintát rajzolunk mindegyikre.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: