2014. október 11., szombat

Gyors szőlőtorta

Pompás desszert vasárnapra, amit érdemes elkészíteni, hiszen bőven van még szőlő. Molnár Réka mutatós tortáját azért is érdemes elkészíteni, mert egyszerűbb, mint ránézésre tűnik.

Elkészítési idő: kb. 50 perc. Mutatós torta bármelyik októberi vasárnapra, ráadásul gyorsan elkészíthető. 

Piskóta: 2 tojás, 5 dkg Graham liszt, 6 dkg finomliszt, 15 dkg cukor, 2 evőkanál kakaó, 0,5 dl tej, 1 tasak sütőpor. 
Töltelék: 1 tasak karamell ízű pudingpor, 4 dl tej, 3-4 evőkanál cukor; 25-30 dkg édes fehér és piros szőlő, 1 tasak átlátszó tortazselé és kevés tejszínhab a díszítéshez. 

1. Elkészítjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojások sárgáját és kb. fél deci tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásos masszába, és piteformában tűpróbáig sütjük. 
2. Elkészítjük a pudingot. A pudingport simára kavarjuk a cukorral és a tejjel, majd folytonosan kavargatva addig főzzük, amíg besűrűsödik – utána langyosra hűtjük. 
3. Amikor a piskóta kihűlt, a pudingot egyenletesen rásimítjuk a tetejére. 
4. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, és kirakjuk vele a torta tetejét. 
5. A tortazselét meleg vízben feloldjuk, és a szőlő tetejére locsoljuk. Amikor megszilárdult, tejszínhabbal díszítjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: