2016. július 13., szerda

Székely Konyha - Júliusi lapszemle

Ma jelent meg a Székely Konyha júliusi lapszáma, már kapható az újságárusoknál. Ebben a lapszámban a finom nyári levesekre és az üdítő jeges desszertekre hívtuk fel olvasóink figyelmét.
Aktuális rovatunkban olvasóink receptjeit is közzétettük, így a képen látható csirkehússal töltött palacsintát gombamártással az Angliában élő, gyergyószárhegyi származású Sánduly Melinda készítette és küldte el nekünk. Szász Elemér székelyudvarhelyi olvasónk rókagombás rizzsel töltött cukkinijét is közöltük Alíz karfiolpürével tálalt csirkepörköltje és zöldségágyon sütött baconbe göngyölt csirkemája mellett.
Mint már jeleztük, ebben a lapszámban a finom nyári levesekre helyeztük a hangsúlyt, ezeket a receptjeinket a Júliusi ajánlatunk című rovatunkban osztottuk meg. A képen látható látható húsos meggylevest Ildikó készítette, K. Réka málnalevest főzött tejszínhabbal, Alíz pedig kétféle húsgombócos levest - csillagtök és zöldséglevest - kínál.
Pál Bíborka kolléganőnk régi örmény kereskedő család leszármazottait látogatta meg, a Lázár családról szóló írását és a család féltve őrzött receptjeit a Régi receptek nyomában rovatunkban tettük közzé. 
Desszert rovatunkat a melegre való tekintettel ebben a hónapban kétoldalasra terveztük és négy különleges fagylalt receptjét osztuttuk meg olvasóinkkal. A képen látható lime-os fagylaltot bazsalikommal és a levendulás fagylatot K. Réka készítette, Alíz pedig mogyorós-mazsolás ordajégkrémet és diós karamellfagyit készített.
Bodor Tünde kolléganőnk a képen látható Péter Eszter képzőművésznél járt vendégségben, a róla szóló írást és az általa készített finomságokat a Vendégségben rovatunkban olvashatják.
A képen látható kovászos uborkát káposztával Ildikó készítette, K. Réka pedig az ecetes csillagtök receptjét osztotta meg a Befőzés című rovatunkban.
Vegetáriánusoknak szóló rovatunkban Rita készítette a képen látható csicseriborsóval gazdagított lecsót, Alíz pedig a csiperkepaprikásának receptjét osztotta meg. 

Keressék és olvassák a Székely Konyhát!

Nincsenek megjegyzések: