2021. szeptember 22., szerda

Mandulás burgonyagombóc

 

Tudom-tudom, ezt a képet már láttátok, de az a helyzet, hogy sajnos, a köretelemekhez nincs külön fotóm, így kénytelen vagyok azt használni, ami van. Ugyanakkor jelezném, hogy lesz még egy ugyanilyen fotó, mert a vörösborban fojtott körtéhez is ugyanezt tudom tenni. Hozzávalók

2 nagy krumpli, evőkanálnyi vaj, só 4-5 evőkanál őrölt mandula, 1 tojás, liszt, amennyit felvesz fél kiskanálnyi sütőpor,  olaj, a sütéshez. 

Elkészítése

1. A burgonyát meghámozzuk, nagy kockára vágjuk, sózzuk és kevés vízzel feltesszük főni. 
2. Ha megfőtt, a levének nagy részét letöltjük, a többi lével összetörjük, és a vajjal habosra kavarjuk. 
3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, beledolgozzuk a mandulaörleményt, a sütőport és annyi lisztet, hogy jól formázható tésztát nyerjünk. 
4. Tetszés szerinti nagyságú gombócokat formálunk a masszából és bő, forró olajban ropogós pirosra sütjük. 

Jó tudni! 

• Maradék burgonyapüréből is elkészíthető, ebben az esetben 6-8 evőkanálnyi szükséges ehhez az adaghoz. 
• Önmagában fogyasztva borssal és sajttal gazdagítva kiváló sörkorcsolya. 
• Vadhúsok mellé is tálalhatjuk köretnek, de feltétként is szolgálhatjuk főzelékek mellé.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések: