2016. április 11., hétfő

Székely Konyha - Áprilisi lapszemle

Hamarosan megjelenik a Székely Konyha áprilisi lapszáma tartalmában sok friss újdonsággal.
Az Aktuális rovatunkban újragondoltuk a birkapörköltet - képünkön -, de főztünk tavaszi zöldséglevest és mángoldlevest is buggyantott tojással.
Áprilisi ajánlatunk rovatban csupa csirkemellből készülő étel receptjét osztjuk meg önökkel, Így többek közt a fenit képen látható rétegelt csirkemellét vagy a címlapon látható, kuszkusz-körítéssel tálalt csirkeroládét, de készítettünk rántott csirkemellet mandulatörmelékben és Arrabiata-mártással is tálaltuk a csirkemellet.
Az egykori csíkszeredai Cseh hentes és mészáros üzletről ír Pál Bíborka kolléganőnk a Régi receptek nyomában című rovatunkban és a Takács család régi receptjeit osztjuk meg.
Vendégségben rovatunkban a gyergyószentmiklósi Szilágyi Emília, az Angel's kávézó tulajdonosa hívott meg bennünket indiai ebédre.
Így megkóstolhattuk a képen látható paneert paradicsomos szósszal és kurkumás káposztával, illetve a pakodát.
Desszert rovatunkban két mascarpones sütemény receptjét osztjuk meg olvasóinkkal, így a képen látható sajtkrémes patkóét valamint a házi snickers-ét.
A képen látható hagymafőzelék receptjét a Nagyanyáink konyhája rovatunkban olvashatják, mint ahogy a törmalevélbe göngyölt töltikéét is.
A színpompás édesburgonyasaláta receptje a Gyors és könnyű rovatunkban található, de ugyanott van a füstölt sajtos tavaszi salátáé is.
A Vegetáriánus rovatunkban két húsmentes étel receptjét hozzuk, így a képen látható spenótos rakott zellerét valamit a csírával dúsított kukoricás nokedliét

Keressék és olvassák a Hargita Népe és a Székely Hírmondó mellékleteként megjelnő Székely Konyhát, amely hamarosan megvásárolható lesz az újságárusoknál.

Nincsenek megjegyzések: