Oldalak

2013. augusztus 22., csütörtök

Napkorongos töltött gomba

Finom, ízletes reggeli vagy tízórai, de akár főételként is tálalható vegetáriánusoknak.  Rita ínyencségét gombaszezonban készítsük erdei gombából, de finom termesztett gombából is.

Elkészítési idő: 20 perc. Egyszerű, de mutatós étel, aminek zamatát a gomba adja meg. Készülhet csiperkegombából, fiatal vargánya (hiripgomba, medvegomba) vagy őzlábgombakalapokból, de akár termesztett gombából is. 

1-2 gombakalap személyenként és ugyanannyi fürjtojás vagy kisebb méretű tyúktojás, vaj, só, bors. 

1. A gombákat megtisztítjuk, a szárakat óvatosan eltávolítjuk, figyelve, hogy a gombafej épen maradjon. Sóval, borssal fűszerezzük, és mindegyik belsejébe egy mokkáskanálnyi vajat teszünk. 
2. Az előkészített gombákat tűzálló edénybe tesszük, és előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. 
3. A sütőből kivéve néhány percig hűlni hagyjuk, majd mindegyik kalapba egy fürjtojást ütünk. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük, majd a gombákat visszatesszük a sötőbe annyi időre, míg a fehérje megköt, de a sárgája lágy marad. 
4. Melegen, zöldségsalátával tálaljuk. 

Jó tudni! 
• Tejföllel meglocsolva, illetve finomra vágott tárkonnyal megszórva különleges ízvilágú gombát kapunk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése